Skrevet af Jeff Rasmussen. Sidst opdateret: fre., okt. 11, 2013

Bredden på en kolonne bestemmes af dens indhold, som illustreret i dette screenshot.

Første kolonne har meget lidt indhold, mens anden kolonne har mere, og derfor optager anden kolonne automatisk mest plads. I visse tilfælde vil man gerne låse bredden på en kolonne, uanset indholdet. Her følger et konstrueret eksempel med tre kolonner, som, uafhængig af indholdsmængden, låses til samme bredde. Først og fremmest skal de konkrete mål på opsætningen undersøges - det gøres ved hjælp af Værktøjer-knappen øverst til højre i editoren. Vælg Fremhæv sektioner, så vises følgende:

Sektionen, der indeholder de tre kolonner, er altså 570 pixel i bredden. For at kunne dele denne bredde ligeligt mellem de tre kolonner, er det også nødvendigt at vide hvor meget margin, der er mellem hver kolonne. Ved at klikke på Sektion > Rediger indstillinger, ses kolonne-mellemrummet at være 30 pixel.

Da der er tre kolonner med i alt to mellemrum, er der i alt 60 pixel margin, som skal trækkes fra de 570 pixel bredde, kolonnerne har til rådighed i alt. Det efterlader 510 pixel bredde til fordeling mellem kolonnerne. 510 / 3 = 170 pixel. I eksemplet skal hver kolonne altså være 170 pixel bred.

For at låse bredden på en kolonne, bruges tre transparente billedfiler (af typen GIF) på 170 pixel bredde og 1 pixel højde, og med samme hvide farve som baggrunden. Det gør, at billederne ikke kan ses af modtageren, men deres bredde låser bredden på kolonnen:

På denne måde er bredden altså låst fast, og indholdets mængde kan differentiere.

Skal der i stedet være to kolonner med fast bredde, er regnestykket i stedet bredden på sektionen minus margin mellem de to kolonner: 570 - 30 = 540. 540 / 2 = 270

De to billeder skal i stedet være 270 pixel brede, så følgende opsætning opstår:

Hvad nu?

Læs flere artikler om disse emner: Nyhedsbrev, Skabelon, Editor

Nøgleord

Se andre artikler med disse nøgleord:

Sprog

Se denne artikel på:

Om forfatteren

Jeff Rasmussen
Communications Officer

Hovedsageligt fokuseret på strategisk, ekstern kommunikation. Holder styr på Ubivox' LinkedIn-profil og marketingskampagner.