Onclick-actions på links

Skrevet af Mia Meldgaard. Sidst opdateret: fre., okt. 11, 2013

Med Onclick-actions kan du ændre en modtagers datafelter, når modtageren klikker på et link i dit nyhedsbrev. Du kan f.eks. registrere en modtagers køn, eller du kan registrere en interesse for modtageren.

Når du indsætter et link i dit nyhedsbrev, får du mulighed for at vælge Onclick-action for linket. Du skal vælge datafeltet, hvilken action du ønsker at køre samt hvilken værdi Ubivox skal indsætte. De mulige actions er:

• assign
    Sæt datafeltet til værdien

• add
    Numerisk addition af værdien til værdien i datafeltet

• subtract
    Numerisk subtraktion af værdien fra værdien i datafeltet

• append
    Tilføj tekst til slutningen af værdien i datafeltet

• prepend
    Tilføj tekst til starten af værdien i datafeltet

Onclick-actions kan som nævnt f.eks. benyttes til at registrere interesser for dine modtagere.

Eksempel

En kunde udsender et nyhedsbrev om vin, og han ønsker at opdele modtagerne efter om de er interesserede i franske, italienske eller spanske rødvine.

Kunden indsætter i sit nyhedsbrev tre gode tilbud på vin, sætter Onclick-action på hvert link og vælger at append'e henholdsvis italien,, spanien, og frankrig, til datafeltet land.

En modtager læser nyhedsbrevet, klikker på linket til den italienske vin og får tilføjet italien, til datafeltet land. Modtageren klikker derefter på linket til den spanske vin, og nu indeholder datafeltet land følgende: italien,spanien,.

Vores kunde udsender ugen efter et nyhedsbrev med et godt tilbud på spanske vine. I udsendelsesprocessen vælger han at segmentere på datafeltet land og vælger at det skal indeholde spanien. Hans modtager, som tidligere har vist interesse for spanske vine, modtager nyhedsbrevet, og forhåbentlig fører det til et køb - tilbuddet er jo godt, og passer perfekt til kundens præferencer.

Om eksemplet

I eksemplet indsætter kunden spanien,, ikke bare spanien. Årsagen er, at kommaet fungerer som adskillelse mellem de forskellige lande, som tilføjes i datafeltet. Dermed kommer datalfeltet til at fungere som en lille database over lande, og der kan segmenteres på indholdet. Det kan sammenlignes med kommaseparerede værdier, som kendes fra blandt andet Excel.

Mulighederne med Onclick-actions er næsten ubegrænsede - prøv dig frem og se hvad du kan lære om dine modtagere.

Se videoeksempel på onlick her

HTML-kode for onclick-actions

Skriver du selv din HTML-kode, kan du også bruge onclick-actions. Formatet er:

<a href="http://spanskevine.dk/" rel="land;append;spanien">
    Læs om spanske vine
</a>

Altså, indsæt et rel-element i dit a-tag, og lad det indeholde tre elementer, delt med ; (semikolon). Først datafeltet du ønsker at opdatere, dernæst en action, og til slut en værdi. Har du fejl i rel-elementet, vil du kunne se det i link-kontrollen ved udsendelse.

Hvad nu?

Læs flere artikler om disse emner: Lister, Datafelter

Nøgleord

Se andre artikler med disse nøgleord:

Sprog

Se denne artikel på:

Om forfatteren

Mia Meldgaard
Customer Care Manager

Alsidig supportagent, rutineret indenfor strategi for sociale medier samt social sharing. Håndterer direkte kontakt med brugere og kommunikationsstrategier.